Blogia
Fonaments en xarxa

El "PROFESOR LAYTON"

Adecco Professional ha posat a prova el "Profesor Layton", un videojoc que segons diuen, serà el futur seleccionador de personal en les entrevistes de fina. La seva principal utilitat és que pot distingir si un candidat és millor en el raonament lògic o en l'abstracte.

La clàssica entrevista de feina pot ser aviat història si s'imposa el que Adecco Professional i la Universitat Complutense de Madri han estat provant recentment: l'ús d'un videojoc per avaluar les qualitats dels candidats. Normalment els avenços tècnics són difícils d'imaginar i en aquest cas ho és el fet de que les correccions de les entrevistes per a optar a un lloc de feina es facin a través d'un videojoc.

Aquesta empresa de recursos humans ha provat el videojoc Profesor Layton, de la Nintendo DS, en 300 persones per avaluar-ne les capacitats. PEr als que no el coneguin, es tracta d'una mena d'aventura g`rafica en la qual el protagonista avança mitjançant la resolució de diferents proves d'habilitat mental.

El "Profesor Layton" serveix per distinguir si un candidat és millor o pitjor, per exemple en el raoment lògic, necessari per a llocs de treball tèncincs, o en el raonament abstracte, indispesable per a llocs de treball creatius". Segons el temps que trigui un candidat a resoldre cadascuna de les proves i el nombre de pistes que necessiti es pot conèixer quines habilitatté més desenvolupades. L'avaluació del videojoc només s'ha fet, de moment, en perfils qualificats.

 

2 comentarios

Cristina Aced -

És ben curiós, sí... La veritat és que aquest joc és molt entretingut. Jo he acabat fa poc la primera part: "El prof. Layton y la villa misteriosa" i m'ha agradat molt. De fet és la primera vegada que m'acabo un videojoc!! ;)

Tot i que d'aquí a fer-lo servir com a eina de selecció de personal... No sé si m'acaba de convèncer amb aquesta finalitat.

Eva -

Muy interesante tu post! Aunque francamente da bastante miedo!! Ya podemos empezar a entrenar..