Blogia
Fonaments en xarxa

Flashforward

Algú no ha vist Flashforward? És una sèrie de televisió que s'emet els dimarts a la nit a Cuatro.

L'argument gira entorn el desmai de tota  la població mundial durant 2 mintus i 17 segons. Durant aquest temps en què (aparentment tothom) la gent perd la consicència, cada persona té una visió del seu futur, concretament de dia 29 d'abril de 2010. El que han sofert ha estat un Flashforward, és a dir, una visió que és com un record però del futur, que encara no ha passat. 

Per tal d'investigar què ha succeit diversos agents de l'FBI de Los Angeles creen una base de dades anomenada "Mosaico", un blog on tothom pot escriure els seus flashos, el que ha vist. D'aquesta manera, els agents miraran de trobar una relació entre tots els flashos per poder saber a què es va deure aquest fenòmen.

Lluny de l'argument, allò interessant és com veure com les noves tecnologies s'incorporen a la ficció com una eina més d'allò quotidià. No només el projecte Mosaic demostra com d'arrelades ja estan algunes pràctiques, sinó que el llenguatge que empren els personatges de la sèrie també fa molta referència a les noves formes de la Societat de la Informació. PEr exemple, només al segons capítol ja es feia broma mitjançant comunitats virtuals en alça com el facebook o el twiter.

La sèrie no té desperdici. Us la recomano!

2 comentarios

Armando Lloro -

Jo també estic seguint la sèrie de Flash Forward. De moment, el tema argumental va de més a menys, encara que això no és el que ens interessa. El fet que l'FBI decideixi crear l'aplicació Mosaic perquè els ciutadans expliquin què han vist en el seu flash forward ens porta directament al tema de la democratització de la societat gràcies a les noves tecnologies. D'aquesta manera, els ciutadans són els qui ajuden a una agència estatal a resoldre un problema d'abast mundial.

Marta Fernàndez -

Tens raó. És interessant com utilitzen una mena de xarxa interactiva per a partir de les visions de la gent obtenir informació que els hi sigui útil.
Tot i que és ciència ficció, si que és cert, que les noves tecnologies ens poden ajudar en moltes coses.
Per cert, la sèrie té està força bé.